Polévka z kapřích hlav s houbami

Autor receptu: jola (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Hlavy umyjeme, dáme do hrnce zalijeme vodou, přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, pór, kápii, koření a podle chuti osolíme. Vaříme, až jsou hlavy měkké a ocedíme. Mezitím si na polovině másla podusíme na tenké plátky nakrájené houby a uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Na druhé polovině másla si uděláme světlou zásmažku z mouky a zalijeme polévkou. Přidáme podušené houby, zelenou petrželku, trochu nastrouhané zeleniny z polévky a krátce povaříme. Kdo chce přidá do polévky trochu uvařených těstovin.

Komentáře a dotazy…