Polévka z hovězího srdce s noky

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Srdce umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme 3 l vody, přidáme zeleninu, koření, osolíme, přikryjeme poklicí a uvedeme do varu a pomalu vaříme, až je srdce měkké. Já jsem vařila 45 minut v tlakovém hrnci. Po uvaření polévku přecedíme, část mrkve a celeru nastrouháme nebo nasekáme na malé kousky a dáme zpět do polévky. Přidáme trochu nasekané zelené petrželky a pažitky a dochutíme. Pokud chceme mít více polévky přidáme trochu vody a krátce povaříme. Do polévky dáme nudle nebo vaječné nočky, které jsme si uvařili zvlášť v osolené vodě. Uvařené srdce můžeme nakrájet na malé kostičky a přidat do polévky. Noky: Vejce rozšleháme, mírně osolíme a přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo husté těstíčko, ale né moc tuhé. Do hrnce dáme vodu, osolíme a uvedeme do varu. Přes cedník na halušky protlačujeme připravené těsto do vařící vody a krátce povaříme. Uvařené noky ocedíme přes sítko a propláchneme vodou. Dáme do uvařené polévky. Nočky můžeme taky protlačovat přímo do polévky a krátce povařit.

Komentáře a dotazy…