Polévka z červené čočky

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla. 2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.

Komentáře a dotazy…