Polévka z bažanta se strouháním

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Kostru a vnitřnosti umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme očištěnou zeleninu, koření, osolíme a vaříme, až je maso měkké. Polévku scedíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, nastrouhanou mrkev a celer z polévky, maso nakrájené na malé kousky, podle chuti dosolíme a dochutíme vegetou. Do polévky přidáme strouhání, které jsme si uvařili zvlášť. Já jsem polévku vařila v tlakovém hrnci. Strouhání: Do hrnce dáme vodu a špetku soli a uvedeme do varu. Mouku dáme do mísy, přidáme špetku soli, vejce, žloutky a zpracujeme v polotuhé těsto. Na struhadle s velkými oky nastrouháme, dáme do vařící vody, vidličkou rozmícháme a vaříme asi 5 minut. Uvařené ocedíme a pod tekoucí chladnou vodou propláchneme, necháme okapat a vložíme do polévky. Místo žloutků můžeme dát vejce celá, já žloutky přidávám, když mi zbudou z pečení. Pokud budeme mít těsto řídké na strouhání, tak přidáme trochu mouky - záleží jak máme velká vajíčka.

Komentáře a dotazy…