Pikatní klobásy

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Část bůčku a zvěřiny nakrájíme na malé kostky,ostatní semeleme.Česnek nakrájíme na jemno.Vše dobře v míse zpracujeme a společně s kořením a necháme přes noc zakryté utěrkou v chladné místnosti.Maso pak strojkem nabijeme do střívek,rozvěsíme na několik hodin v chladné místnosti a necháme dozrát.Udírnu vyhřejeme asi na 60 stupňů,klobásy rozvěsíme,aby se nedotýkaly,a pozvolna udíme 20 hodin při teplotě 65 stupňů,z klobás nesmí vytékat tuk.Klobásy pak necháme pozvolna vychladnout v udírně do druhého dne.(používáme dřevo,olše,buk švestka,bříza jabloň bez kůry!!!).

Komentáře a dotazy…