Pikantní jablečná omáčka

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Pomeranč dobře omyjeme a kůru ostrouháme. Chléb opečeme a rozdrtíme válečkem. 2. Na pánev dáme plátky jablek, mleté mandle, nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru a rozdrcený chléb. Přidáme koření a pokropíme vínem a octem. Zvolna dusíme asi 15 minut, dokud se jablka nerozdusí. Omáčku propasírujeme a horkou podáváme k vepřové pečeni, drůbeži nebo bramborovým plackám.

Komentáře a dotazy…