Perníkový adventní věnec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Krystalový cukr necháme v hrnci zkaramelizovat. Zalijeme jej 200 ml vody. K tomu dále přidáme mouku, cukr, sodu, vajíčka, máslo, med, koření a kůru. Vše vypracujeme v tuhé těsto, které necháme v lednici, tři hodiny odpočinout. Těsto rozválíme na silnější vrstvu. Z těsta poté vytvarujeme kruh ve tvaru věnce, dále z něj vykrojíme hvězdy a další různé tvary, které se budou hodit na věnec. Vše pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme při střední teplotě dozlatova. Mezitím si připravíme bílkovou polevu. Utřeme bílek, který smícháme s dostatkem prosátého moučkového cukru. Až bude perník studený, pěkně ho ozdobíme. Na kruh umístíme hvězdičky (ryby, srdíčka, stromečky) na které dáme čajové svíčky. Záleží jen na naši fantazii. Perníkový adventní věnec můžeme připravit i z těsta, které obvykle používáte na perníčky.

Komentáře a dotazy…