Pečené vdolky

Autor receptu: edita.albrechtova (31 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Do mísy dáme mouku,nasypeme cukr,rozdrobíme kvasnice,zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl, vejce, máslo a vypracujeme těsto. Necháme 40 minut kynout. Omytá a na kostky nakrájená jablka zalijeme trochou vody a rozvaříme s cukrem a skořicí na kaši.Necháme vychladnout. Vykynuté těsto promícháme, lžící vykrajujema větší kostky,které vypracujeme na vdolky.Rozmístíme na sádlem vymazaný plech a necháme znovu nakynout.Pečeme při 200°C. Ihned po upečení potřeme sádlem a necháme vychladnout. Podáváme s kaší, šlehačkou a van.cukrem

Komentáře a dotazy…