Pečené jehněčí se sušeným ovocem

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Nejdříve si připravíme sušené ovoce. Dobře ho omyjeme, zalejeme koňakem a necháme rozležet. Jehněčí maso, zbavíme loje, odblaníme, můžeme částečně uvolnit od kosti, aby se dlouho nepeklo, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji v pánvi orestujeme ze všech stran. Až je maso zatažené, vložíme ho do pekáče, posypeme lístky rozmarýnu a podlijeme portským vínem. V předehřáté troubě, při 180°C pečeme asi 15 minut. Po této době přidáme sušené ovoce i s koňakem, med, máslo, citronovou šťávu, lžíci vody a dopékáme ještě dalších 15-20 minut do změknutí. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, rýže, noky nebo krokety.

Komentáře a dotazy…