Pečená stehýnka ve výborné marinádě

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Marináda: olej, bujón, utřený stroužek, grilovací koření, kmín, javorový sirup, Adamova žebra, drhnutý tymián, pepř, Worcester , našlehat metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe PŘES NOC ULEŽET, nejméně tři hodiny. Překlopit do pekáčku i s marinádou, urovnat, podlít asi 2 dl vody a péci v předehřáté troubě na 180°C, společně s překrojenými stroužky česneku a zbytkem tymiánu, asi 1 hodinu. Na každou porci ke konci pečení kousek másla. Je-li třeba, po troškách podlévat. Brambory uvařit, jak jste zvyklí, sůl, kmín, libeček, na talíři posypat sekanou petrželkou a pažitkou. Zeleninový salát, mrkvový salát nebo kompot.

Komentáře a dotazy…