Pečená slepice s omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Slepici rozdělíme na porce a ty prošpikujeme kousky slaniny. Důkladně prosolíme a opepříme, rajčata nakrájíme na silnější plátky. Ve větším a hlubším rendlíku zpěníme máslo a dozlatova na něm orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme porce slepice a ze všech stran je opečeme. Pak maso zaprášíme mletou paprikou, obložíme plátky rajčat a podlijeme vývarem. Rendlík přendáme do trouby předehřáté asi na 190° a slepici pečeme, dokud není měkká, během pečení ji průběžně poléváme vývarem a červeným vínem. Měkkou slepici vyndáme, šťávu z rendlíku zaprášíme moukou a krátce povaříme. Na konec vlijeme smetanu a slepici vrátíme do omáčky, prohřejeme a zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…