Pečená krůta

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Krůtu očistíme, osolíme, můžeme přidat i trochu speciálního koření na krůtu (nebo na kuře, případně i trochu grilovacího koření), prsíčka a stehna prošpikujeme hranolkama slaniny, ze stehen odstraníme tvrdé šlachy. Krůtu potřeme částí rozehřátého másla, vložíme jí na pekáč, podlijeme drůbeýím vývarem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme za občasného přilití výpekem, podlití vodou a potření máslem. Až jedna strana zezlátne, krůtu obrátíme a dopékáme ji i z druhé strany. Ke konci pečení obložíme zbylými plátky slaniny, aby se maso příliš nevysoušelo. Stále však potíráme máslem. Krůtu pečeme zpočátku přikrytou pekáčem nebo aleobalem až ke konci pečení jí odkryjeme a necháme zezlátnout. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Výpek zalijeme vodou, rozmícháme, napečenou šťávu seškrábneme, přidáme lžíci másla a společně povaříme. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem přelitým šťávou a se zeleninovým salátem nebo kompotem.

Komentáře a dotazy…