Pečená jablíčka.

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Rozinky dáme do misky a přelejeme vařící vodou. Necháme je nabobtnat , potom vodu slijeme. Pak rozinky zalejeme Rumem a necháme je nasát. Přidáme k nim mandle. Větší nakyslejší jablko omyjeme a vyndáme jadřinec , spodní díru ucpeme kostkou cukru. Seshora vsypeme rozinky s mandlemi a na konec přidáme plátek másla. Jablko dáme do zapékací misky či římského hrnce , přiklopíme a dáme do trouby. Nastavíme na 220°C a zapneme. Pečeme 30 minut , dokud slupka mírně nepraskne.

Komentáře a dotazy…