Pařížská pěna

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
36× přidáno do oblíbených

Čokoládu a polevu nahrubo nasekáme a každou zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu ušleháme dotuha, vejce vyšleháme do pěny, smícháme s polovinou čokolády a šlehačkou. Rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Zbytek čokolády a polevy dáme odděleně na studené prkénko a necháme zchladnout. Pk z obou špachtličkou nebo nožíkem naškrábeme hoblinky. Krátce před podáním dezert ozdobíme hoblinkami a můžeme přidat i lístky máty. Poznámka: doba přípravy je uvedena bez doby čekání - chlazení a je spíš nižší než 10 minut.

Komentáře a dotazy…