Paprikové spirálky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Recept na asi 35 spirálek Rozmícháme změklé máslo s paprikovou směsí (připravíme ze sladké a pálivé papriky), prolisovaným česnekem a pepřem. Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na 2 slabé placky. Jednu potřeme ochuceným máslem (s výjimkou asi 1cm širokého okraje), položíme na ni druhou a obě placky k sobě při okraji dobře přitiskneme. Vrchní placku potřeme rezehřátým máslem a rozkrájíme ji ostrým nožem na proužky široké asi 1,5 a dlouhé 12 cm, které spirálovitě stočíme. Plech opláchneme studenou vodou, spirálky na něj urovnáme a pečeme asi 10-15 minut v silně vyhřáté troubě do zlatohněda. Hotové posypeme paprikou, podávat můžeme teplé i studené.

Komentáře a dotazy…