Ovocný salát s domácí zmrzlinou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

OVOCNÝ SALÁT 1 kiwi, 1 broskev, 100g ananasu, 100g jahod, 100g modrého hroznového vína, 4 mochyně, šťáva z poloviny citronu, 20g moučkového cukru VANILKOVÁ ZMRZLINA 200ml smetany na vaření, 2 sáčky vanilkového cukru, 100g moučkového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinku, 1 lžíce medu, 100ml smetany ke šlehání Ze smetany na vaření, vanilkového i moučkového cukru a pudinkového prášku uvaříme řídký krém, necháme vychladnout. Přidáme med a vyšlehanou smetanu. Hotovou směs uložíme do mrazničky a necháme zmrazit asi 4 hodiny. Po zmrazení přendáme na 15 minut do chladničky. Všechno ovoce rozkrájíme, smícháme s citronovou šťávou a cukrem, dáme do chladničky na 30 minut odležet. Salát rozdělíme do misek a porcovačkou na zmrzlinu uděláme kopečky. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou a sekanými ořechy nebo mandlemi.

Komentáře a dotazy…