Ovocné suflé s karamelem

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Z cukru zředěného vodou připravíme světlý karamel. Vmícháme ovocné pyré ( z libovolného ovoce) = ovocnou dužinu rozemeleme, přidáme cukr ( na 100 g ovoce 50 g cukru ) a lžíci citronové št´ávy a několik minut povaříme. Z bílků ušleháme pevný sníh, spojíme s ovocnou směsí a vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali cukrem. Ve středně teplé troubě pečeme 20min. Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a dáme ještě do trouby na chvíli zkaramelizovat.

Komentáře a dotazy…