Ovesná omeleta

Autor receptu: garbage (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Prvně si dáme do mísy ovesné vločky, které zalijeme mlékem (ony krásně nabobtnají a stanou se vláčnější). Po pár minutách přidáme rozšlehaná vejce. Přidáme podle chuti sůl (případně i pepř, cukr), nakrájenou pažitku, špetku kurkumy a skořice (nemusí být) - možností je spousty (mletá sladká červená paprika, kakao atd.). Vše promícháme a přidáme postupně na rozehřátou pánev. Je lepší omeletu obrátit, neboť je to přeci jen trochu jiná omeleta, ale pozor, ať se nepotrhá (jakmile je na pánvi více "husté" hmoty, tak to má tendenci se trhat - proto jsem u druhé omelety zvolila rozpůlení). Až to bude hotové, můžeme si na ni dát cokoliv, já si dala švestková povidla, ale hodilo by se to i třeba s ovocem, jogurtem, tvarohem atd. Toto množství mně celkem zasytilo (měla jsem to na oběd - cca 2 větší omelety). Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…