Ovesná kaše na sladko

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Vločky nasypeme do studeného osoleného mléka, osladíme mletým cukrem (podle chuti), vložíme kousek másla a za stálého míchání vaříme asi 25 minut, až kaše zhoustne. Ale raději zkusíme, zda jsou už vločky měkké. Na talíři pak kaši posypeme rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem, polejeme rozpuštěnou čokoládou a rozpuštěným máslem. Tipy: kaše je výborná i s čerstvým sezónním ovocem - jahodami, malinami, broskvemi, meruňkami i s jablky a hruškami s tropickým ovocem - pomeranči, mandarinkami, kivi, banány... nebo s kompotovaným ovocem. Jako studená je dobrá na snídani a můžeme do ní vmíchat i trochu ovocné marmelády. A pokud nemáme doma čokoládu na vaření, tak si uvaříme svoji : 16 dkg másla, 10 dkg mletého cukru, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kakaa a 2 lžíce Solamylu - vše dáme do kastrůlku a pomalu rozehřejeme, stále mícháme.

Komentáře a dotazy…