Ostrá krevetová polévka

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Odřízněte koriandrové stonky od listů, stonky pokrájejte nadrobno. Citronovou trávu naklepejte paličkou, nebo rozválejte válečkem, aby se uvolnily všechny silice. Zázvor oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a očistěte a oloupejte krevety. Vývar přiveďte k varu. Vložte do něj koriandrové stonky, citronovou trávu, kaffirové listy, plátky zázvoru, česnek a rybí omáčku. Vařte 10 minut. Potom přidejte krevety, žampiony a šalotku a vařte 2-3 minuty, až krevety zrůžovějí. Chilli papričky přepulte, zbavte semena a nakrájejte nadrobno. Polévku dochuťte limetovou šťávou a chilli papričkami a podávejte ji v miskách posypanou koriandrovými lístky.

Komentáře a dotazy…