Omáčka ze sušených švestek a povidel

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
75× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle chuti cukr moučka
  • mletá špetka skořice
  • nastrouhaná špetka citronová kůra
  • 30 g mouka hladká
  • 50 g máslo
  • sušené uvařené, 200 g švestky
  • 150 g švestková povidla
  • 1 lžíce rum
  • podle potřeby asi, 500 ml voda

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme vodou, přidáme uvařené pomleté švestky, povidla. podle chuti cukr, skořici, citrónovou kůru, rum a za stálého míchání povaříme. Podáváme s knedlíčky z tvarohového těsta. Hotovou omáčku můžeme taky ocedit, přidat 2 lžíce smetany a krátce povařit.

Komentáře a dotazy…