Norský guláš

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ryby (hodí se kterékoli, pokud je dokážeme vykostit) nebo filé, slanina, cibule, sladká paprika, mletý kmín, brambory a pokud užíváme filé, tak ještě česnek a majoránka. Vykuchané a vykostěné ryby (600 g) nakrájet na kostky, brambory (300 g) na kostičky, cibuli (1 větší) nadrobno, slaninu (70 g) na malé kostky. Při úpravě z filé, utřít česnek (3 stroužky) a zvlášť uvařit brambory jako přílohu. Ryby osolit a dát do chladu (do ledničky), Slaninu rozpéct, na ní zpěnit cibuli, přidat lžičku papriky, zamíchat, přisypat brambory, osolit, posypat mletým kmínem, dusit (opatrné podlévat). Když jsou brambory napůl měkké, přilít horkou vodu a přidat ryby. Dusit zakryté. Při úpravě guláše z filé raději vynechat kmín a brambory, ke dvěma cibulkám zpěněným na tuku přidat papriku, pepř, sůl a hned filé, trochu podlít, nechat vysmažit, zaprášit moukou, míchat, nechat osmahnout. Podlít horkou vodou, přidat utřený česnek, špetku majoránky a dusit doměkka. Pokud je omáčka příliš ostrá, dá se zjemnit kouskem másla.

Komentáře a dotazy…