Nočky z opražené hrubé mouky(do polévky)

Autor receptu: L-enny (53 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Na pánvi na sucho opražíme hrubou mouku (nesmí zhnědnout, jen zavonět) a vlijeme rozšlehané vajíčko. Mícháme a vznikají takové trhanečky- nočky, které vkládáme do polévky. Pro rychlejší vyndání z pánve lze přesít zbylou mouku přes síto a v sítku zůstanou jen samotné nočky. Množství přesně nevím, ale na velkou pánev (asi 25cm průměr) cca 2 milimetry mouky po celé dnu pánve (nikdy nespojím všechnu mouku s vajíčkem,trošička jí zůstane na pánvi). Vajíčko někdy maličko osolím, někdy ne. Občas přidám petrželku pro zlepšení chuti. Není dobré dělat si nočky dopředu, dřív než je polévka, byly tvrdší, gumovější a ne tak dobré. Nočky mám hotové i s tím pražením mouky za pět minut.

Komentáře a dotazy…