Nejrychlejší nekynutý chléb s olivami a rozmarýnem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí, uděláme v ní důlek, vlijeme olej a vodu a uhněteme hladké těsto. Rozmarýn nasekáme nadrobno a olivy nahrubo překrájíme a obojí vmícháme do těsta. Z těsta vytvarujeme kouli, rozmáčkneme ji na placku, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a těsto paprskovitě zmáčkneme držadlem vařečky. Vložíme do rozehřáté trouby a při 200°C pečeme asi 30 minut dozlatova. Pečený chléb nalámeme podle vymačkaných žlábků na trojúhelníky. Podáváme jako přílohu k zeleninovému salátu nebo grilovanému plátku masa. Opravdovou lahůdku získáme, když smícháme několik lžic panenského olivového oleje a balzamica a nalámané kousky chleba si do vzniklé směsi lehce namáčíme. Nemáme-li rádi olivy nebo rozmarýn, můžeme je klidně vynechat a do těsta použít jinou oblíbenou bylinku, třeba tymián nebo bazalku.

Komentáře a dotazy…