Nejlepší kynuté koláče, od babičky

Autor receptu: sarka.tuslova (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Každá z nás děláme kynuté těsto trochu jinak, tak já popíšu, jak mě to naučila babička a ještě nikdy mě toto těsto nezklamalo. Do velké mísy nasypeme mouku, do mouky uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr, vlažné mléko a rozpuštěné máslo, špetku soli a droždí ( v dnešní moderní době používám nejraději sušené, ale záleží na Vás jaké zvolíte. Mám vyzkoušené oboje a jde to dobře). Misku přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Já to s kynutím těstem dělám tak, že předehřeji mikrovlnou troubu. Poté jé v mikrovlnce nádherné teplo, tak tam vložím těsto na vykynutí. Asi po 20 minutách krásně vzejde kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého dáme žloutky a citr.kůru a opět dáme vykynout. Jakmile je těsto vykynuté, z těsta odebírám kuličky, které dnem skleničky dělám prostor na náplně. Náplní může být cokoliv, co máte rádi. Ještě potřeme okraje vajíčkem a dáme péct. Pečeme dokud kraje nezačnou být růžové.

Komentáře a dotazy…