Nejlepší jablečný štrúdl

Autor receptu: Monina (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Z mouky, vody, vejce, octa, másla, cukru a soli vypracujeme těsto. Hněteme dokud není hladké a nelepí se. Potom ho odložíme na chvíli do chladničky. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka - jsou lepší taková kyselejší, štrůdl je potom osvěžující. Těsto stačí na 2 velké nebo 4 malé štrůdly. Velké, myslím na délku plechu, malé jsou na šířku plechu. Těsto na pomoučené utěrce rozválíme a lehce jej potřeme rozpuštěným máslem, na to navršíme po celé ploše jablka, přidáme rozinky, ořechy, posypeme skořicovým cukrem a strouhankou. Pomocí utěrku těsto sbalíme do šišky a přenesem na plech. Vedle položíme další šišku a obě je potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troube asi 0,5 až 3/4 hodiny na 180 °C. Vychladlé pocukrujeme a rozkrájíme.

Komentáře a dotazy…