Vídeňská kynutá bábovka

Autor receptu: Lucinka34 (82 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, promícháme a necháme vykynout. Změklé máslo, cukr, rum a strouhanou citronovou kůru utřeme a postupně přidáváme vejce, žloutky. Nakonec přidáme kvásek spolu s rozinkami, mandlemi a pomalu vmícháme mouku. Necháme vykynout. Velkou bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto necháme asi 30 minut kynout, pak ho znovu propracujeme a vložíme do formy. Znovu necháme kynout, až je forma plná. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme cca hodinu při střední teplotě. Špejlí průběžně kontrolujeme propečení. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě vychladnout, pak ji vyklopíme a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…