Nejlepší hraběnčiny řezy

Autor receptu: lucie.urbankova.5 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta. Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje. Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto. Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch. Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme. Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.

Komentáře a dotazy…