Námořnické brambory

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a pak vložíme do pekáčku vymaštěného olejem, v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Cibuli spolu s okurkami nasekáme najemno, jablko oloupané bez jádřince pokrájíme na kostičky. Matjesové řezy opláchneme a pokrájíme na kouky. V míse vyšleháme metličkou zakysanou smetanu s majonézou, ochutíme okurkovým lákem, solí a čerstvě umletým pepřem, nakonec vmícháme kousky matjesa, cibuli a okurku. Upečené brambory vyndáme z pekáčku, vršky podélně seřízneme, brambory vydlabeme a necháme trochu zchladnout. Vnitřek naplníme matjesovou směsí. Zdobíme citronem, nasekanou jarní cibulkou a snítkou kopru - nebo si ozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.

Komentáře a dotazy…