Nákyp z rýže, zelí a mletého masa

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Omytou cibulku nasekáme nahrubo a dáme do rozpáleného oleje, přidáme maso a za stálého míchání rychle orestujeme. Směs dochutíme kořením do mletých mas, paprikou, pepřem a necháme vychladnout.Po vychladnutí přidáme tymián. Zapákací pekáček-mísu vymažeme máslem a dno poklademe okapaným rozkrájeným zelím, na to rozložíme vařenou rýži a navrch dáme směs z masa. Vejce smícháme se smetanou a s vegetou a zalijeme jimi nákyp. Vše zasypeme strouhankou a pečeme asi 30 minut při 180°. Podáváme ozdobené nakrájenými rajčaty.

Komentáře a dotazy…