Mřížkový koláč celozrnný

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

V míse smícháme celozrnnou mouku s cukrem, změklým máslem, vejcem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem a vypracujeme hladké těsto. Ze 2/3 těsta rozválíme tenkou placku a rozprostřeme ji na plech. Višně (nebo třešně) necháme po omytí okapat a oschnout, a poklademe jimi těsto. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých přímo na koláči tvoříme mřížku. Konce válečků opatrně přimáčkneme ke kraji koláče. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 160°C. Před podáváním posypeme trochou moučkového cukru.

Komentáře a dotazy…