Med z pampelišek mé babičky

Autor receptu: Juana (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe v poledne, v době, kdy jsou nejvíce rozvité. Trháme jenom květy. Utržené květ lehce propláchneme. Dáme je do hrnce, přlijeme 1 l vody, přidáme pokrájený citron a pomeranč a společně vaříme 20minut. Po uvaření je necháme vyluhovat 24 hodin. Druhý den pampelišky scedíme přes husté sítko a vmícháme cukr. Vaříme bez pokličky přibližně hodinu. Čím déle budeme med vařit, tím se vyvaří více vody a med bude hustší.

Komentáře a dotazy…