Masové bramboráčky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na smažení olej
  • bez pecek olivy
  • maso vepřové nebo uzené, 300 g mleté
  • 100-200 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce majoránka
  • nasekaná, 1 lžíce pažitka
  • malá červená, 1 ks paprika
  • 1 ks vejce
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 2 stroužky česnek
  • vařené, 1/2 kg brambory

Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto. Z hmoty vytvoříme placičky, které ještě obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Zakysanou smetanu smícháme s nakrájenými olivami a nasekanou paprikou, osolíme a posypeme pažitkou. Každý bramboráček ozdobíme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…