Masová bábovka trochu jinak

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Cibuli a česnek nasekáme najemno. Ze střívka vymačkáme bílou klobásku, důkladně ji smícháme s mletým masem, vejci, strouhankou, rajčatovým protlakem, hořčicí, cibulí, česnekem a bylinkami, prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Formu na bábovku vymažeme a vyložíme plátky slaniny. Naplníme mletým masem a pečeme asi 1 hodinu na 160°C. Upečenou bábovku vyndáme, vyklopíme ji na plech a znovu pečeme za stejné teploty dalších asi 40 minut, až je slanina křupavá. Hotovu bábovku můžeme posypat bylinkami. Jako příloha se hodí červené zelí s jablky, kapusta nebo brambory s rozmarýnem, hodí se i zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…