Marinované jehněčí špízy s duhovým salátem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Jehněčí maso nakrájíme na menší stejně velké kousky, které osolíme a opepříme. Oloupané cibule a omyté citrony nakrájíme na osminky, papriky bez jádřince nakrájíme na čtverečky. Všechno napícháme střídavě na grilovací jehly a za stálého potírání marinádou grilujeme doměkka. Podáváme s bílým chlebem a duhovým salátem. Marináda: asi 1,5 dl olivového oleje, 3 lžíce octa, 1 lžička oregana, 1 stroužek česneku, špetka mletého pepře a soli Oloupaný česnek rozmačkáme, přidáme ostatní suroviny, promícháme je a vyšleháme vidličkou. DUHOVÝ SALÁT 3 hlávkové saláty, 1 červená paprika, 1/2 malého celeru, 2 mrkve, 10 ředkviček, 4 rajčata, 2 lžíce oleje; Zálivka - 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžička oregana, 1/2 lžičky mletého kari, 1/4 lžičky mletého pepře Na kousky natrhaný salát dáme do mísy, přidáme tenké plátky celeru, kolečka mrkve, kostičky papriky, plátky ředkviček a osminky rajčat.- Zakapeme olejem a jemně promícháme. Zvlášť připravíme zálivku rozšleháním uvedených surovin, přelijeme ji přes salát a už nemícháme.

Komentáře a dotazy…