Maminčino Creme brulée

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Poté necháme smetanu vychladnout, vyjmeme vanilku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Pozor, nesmí se tvořit pěna. Připravenou směs nalijeme do mělkých zapékacích misek a v předehřáté troubě na 100 °C pomalu pečeme více než hodinu. Krém by neměl být tekutý, ani tuhý. Měl by mít lehce gelovou konzistenci. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle (záleží na výšce zapékacích misek). Rozhodně však nezvyšujeme teplotu. Krém brulée necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním jej posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme. Karamelové krusty dosáhnete například pod hodně rozpáleným grilem v troubě.

Komentáře a dotazy…