Lilek s rajčaty a smetanou

Autor receptu: jana.bukvajova (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
42× přidáno do oblíbených

Těstoviny dáme vařit. Lilek oloupeme a nakrájíme na velikost hranolek-silnější. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabší kolečka. Rajčata rozkrojit na půl. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, dáme orestovat mírně česnek a přidáme lilek-ten smažíme do změknutí-cca 6-8 minut. Pak přidáme rajčata, které krátce restujeme-3 minuty. Takto hotovou orestovanou zeleninu zalijeme smetanou smíchanou s čerstvým tymiánem a krátce povaříme, osolíme, opepříme. Komu by vadilo, že je smetana řídká, může mírně zahustit buď hotovou jíškou nebo tročkou prosyté mouky,ale stačí opravdu troška. Hotovou směsku vypneme a podáváme s uvařenými těstovinami.

Komentáře a dotazy…