Tradiční
Recepty
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Přihlášení
Registrace
Ravioli se špenátem a ricottou
Autor receptu:
sonizna
(502 receptů)
sonizna
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava:
neuvedeno
PT0M
Vaření:
1 hod.
PT60M
Speciální kritéria:
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených
Ingredience
Postup
Ingredience
sůl
muškátový oříšek
hrst špenátu
500 g těsta na těstoviny (najdete u mě)
75 g parmazánu
200 g ricotty
1 žloutek
1 lžíce másla
1 - 2 stroužky česneku
Špenát podusíme na másle s prolisovaným česnekem.
Po vychladnutí přidáme ricottu, žloutek, sýr a špetku muškátového oříšku.
Těsto na těstoviny rozválíme na 2 mm silný plát. Vykrajujeme z něj 7 cm tlusté pláty.
Na každý pás dáme ve vzdálenosti 5 cm od sebe špenátovou náplň.
Pás potom přeložíme podélně na půl, těsto kolem náplně přitlačíme a pak vykrajujeme (nožem či rádýlkem) jednotlivé ravioly.
Vaříme 3 minuty v osolené vodě.
Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané parmazánem.
Zkuste také
Jednoduché a rychlé špagety s nivou
30
5
21
Recept Farfalle se zeleninou
45
1
1
Recept Nudle s vejci a sýrem
30
1
1
Recept Kolínka se smetanovou omáčkou
45
0
1
Těstoviny s řepou
170
0
1
Komentáře a dotazy…
Komentáře
Dotazy
Načíst komentáře
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.