Likér ze 3 druhů ovoce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Omyté ovoce necháme v cedníku okapat. Třešně vypeckujeme, z rybízu a jahod pečlivě odstraníme stopky. Připravené ovoce vložíme do hlubší mísy a důkladně rozmáčkáme šťouchadlem na brambory. Vše důkladně posypeme cukrem, celým pepřem a lehce promícháme. Ovocnou směs přendáme do sterilizované láhve (nejlepší jsou staré lékárnické láhve se zabroušenou zátku a širším hrdlem). Přilijeme alkohol a sklenici převážeme čistým celofánem. Necháme 2 měsíce na chladném a temném místě uležet. Po dvou měsících přecedíme směs přes jemné sítko a znovu uzavřeme do sterilizované láhve. Ke konzumaci je likér "zralý" za měsíc, ale je dobré být trpělivější, neboť stále dozrává.

Komentáře a dotazy…