Ligurský rybí kotlík

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ryby nakrájejte na větší kousky asi o velikosti sousta. V kastrolu rozehřejte polovinu oleje a opékejte na něm cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plamenu dalších 5 minut. Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte 5 minut. Osolte a opepřete. Ztlumte plamen, vložte ryby a vařte 4-5 minut, až maso zbělá a zpevní se. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.

Komentáře a dotazy…