Lehká jahodová zmrzlina

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Oprané jahody rozčtvrtit. Asi polovinu pokrájet na menší kousky nebo je rozmixovat. Bílý jogurt osladit podle chuti cukrem a také sáčkem vanilkového cukru. Potom přidat pokrájené jahody. Polovinu smetany ušlehat a opatrně zamíchat do jogurtové směsi. Hmotu naplnit do malých misek, vypláchnutých studenou vodou. Dát je nejméně na 3 hodiny do mrazáku. Před podáváním misky se zmrzlinou na několik vteřin ponořit do vařící vody. Potom se obsah snadno vyklopí na talířky. Zmrzlinové kopečky přizdobit šlehačkou, několika čerstvými jahodami a případně přiložit vafle.

Komentáře a dotazy…