Ledový salát s křepelčími vejci

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Křepelčí vajíčka dáme do studené vody a od momentu, kdy voda začne vřít, vaříme 2 minuty natvrdo. Pak je prudce zchladíme, oloupeme a překrojíme na podélné poloviny. Rajčátka překrojíme příčně na poloviny a asi 2 minuty je restujeme řeznou stranou dolů na rozpáleném oleji. Na stejné pánvi s nimi z obou stran dokřupava opečeme plátky slaniny. Mezitím z hlávky salátu otrháme vrchní povadlé listy a nakrájíme ho na měsíčky. Kefír nebo bílý jogurt promícháme s nasekanou pažitkou, troškou soli a pepře. K osminkám salátu přidáme nalámané slaninové chipsy, opečená rajčátka a vajíčka přelitá kefírovým dresinkem.

Komentáře a dotazy…