Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Do mísy prosijeme mouku, do středu vsypeme vanilkový cukr, uděláme důlek, přisypeme droždí a zalijeme ho několika lžícemi vlažného mléka. Necháme na teplém místě asi 15 minut vykynout kvásek. Pak přidáme špetku soli, vejce a zbývající mléko. Zaděláme těsto, které necháme asi 45 minut kynout. Do vykynutého těsta vmícháme plátky jablek. V lívanečníku na rozehřátém oleji upečeme lívanečky. Na obložení: 4 jablka, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce vody, 2 lžíce rumu Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na klínky. Do pánve vsypeme cukr, zastříkneme vodou a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Když se cukr začíná barvit dozlatova, přihodíme jablka, promícháme s karamelem, ochutíme rumem a jablka necháme v karamelu lehce podusit. Stále opatrně mícháme a hlídáme, aby se nám karamel nepřipaloval. Zkaramelizovanými jablky obložíme porce lívanečků na talíři a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…