KUŘECÍ ZAPEČENÁ DOBROTA ANEB KLASIKA

Autor receptu: Lenny (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Já používám nejčastěji kuřecí steaky,protože jsou šťavnatější,ale můžeme i kuřecí prsa.Maso jemně naklepeme z obou stran osolíme,opepříme a trochu posypeme grilovacím kořením.Osmahneme z obou stran,pak maso vyndáme a potřeme mírně hořčicí,zpátky vložíme do výpeku,který jsme podlili trochou vody a přidali pár kapek sójové omáčky,kmínu a můžeme i trochou podravky. Chvíli podusíme a pak každý plátek masa potřeme kečupem,poklademe půlkou broskve nebo meruňky,šunkou a plátkem sýru,přikryjeme pokličkou a jak se sýr pomalu roztavuje odstavíme ze sporáku. Podávám nejvíce s hranolkami pečenými v troubě,ale můžeme také i s bramborem,dle chuti pak na talíři poklademe zeleninou a tatarkou,jak kdo má rád. Někdo maso jen rychle osmahne a už chvíli nedusí,já to střídám,podušené je více šťavnatější. DOBROU CHUŤ !!!

Komentáře a dotazy…