Kuřecí bábovka / Chicken cake

Autor receptu: MalaAnturka (9 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pokud jsou kuřecí řízky v některých místech hodně silné, podélně je nařízněte ,lehce naklepejte ,osolit ,opepřit a potřít olejem a nechat 10 minut odležet. Pečící papír namočíme ve vodě (stane se poddajnější) a vyložíme jím formu, tak aby nám papír přesahoval o něco víc přes okraj (budeme jej překládat navrch bábovky) Bábovku vyložíme masem po celém obvodu i po obvodu středového kruhu.Potom přijdou plátky slaniny a plátky šunky ... přidáme strouhaný sýr ,rozklepneme na to vejce které maličko osolíme a opepříme ... obložíme nakrájenou klobáskou posypeme pažitkou nadrobno nasekanou uzavřeme ...pak plátky slaniny a nakonec zbytkem řízků. Přes maso přeložit papír,který vám přesahuje přes formu. Dám pést na 220°C asi 1 hodinu a poté odkryji vrchní pečící papír a ještě nechte 15 minut dopést aby maso krásně chytlo barvu. Než bábovku vyklopím sleji z ní do misky výpek,který potom můžu použít na omaštění přílohy..... Jako příloha bramborová kaše ,brambory.

Komentáře a dotazy…