Kuře s houbovo - smetanovou omáčkou

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Nejprve zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 200°C. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, položíme na něj kousky másla a pečeme asi 20 minut. Pak podlijeme vodou, snížíme teplotu asi na 150-180°C a zakraté nejlépe alobalem pečeme ještě asi hodinu. Potom alobal z kuřete odděláme, přihodíme nasekanou cibuli, česnek a na silnější plátky nakrájené hřiby. Společně pečeme ještě asi 20 minut a je-li třeba, tak podléváme vodou. Hotové kuře přendáme do jiné nádoby a přikryjeme, aby zůstalo teplé. Houby buď necháme v pekáčku nebo je přendáme do hrnce, přilijeme trochu vody a vmícháme do nich obě smetany promíchané s moukou. Krátce povaříme. Tip : - kuře můžeme naporcovat, čímž se urychlí jeho příprava

Komentáře a dotazy…