Kuře pečené v medové marinádě

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Nejprve si umícháme marinádu: cibuli nasekáme nadroboučko, česnek prolisujeme, obojí dáme do misky, přidáme olej, med, sójovou omáčku, sůl a koření, dobře promícháme a nakonec vmícháme pivo. Kousky kuřete naskládáme do olejem vymazaného pekáče, zalijeme marinádou a dobře promícháme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zpočátku zakryté, asi po 30 minutách odklopíme, maso otočíme a dopečeme odkryté doměkka. Podlévat není většinou třeba, maso do marinády pustí svoji šťávu. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory s jarní cibulkou, ale může se podávat i s rýží.

Komentáře a dotazy…