Kuřátko na estragonu nadívané hermelínem

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Kuře osolíme, obalíme v drceném pepři a opečeme na pekáčku na másle s malými cibulkami. Cibulky vyjmeme z pekáče a dáme stranou. Do dutiny kuřete nasypeme ½ šálku estragonu a na kostky nakrájený hermelín.Uzavřeme jehlou a dáme péci. Zbytek estragonu smícháme s vínem a citronovou kůrou. Touto směsí kuře částečně potíráme a podléváme. K již hotovému kuřeti vrátíme cibulky a ještě prohřejeme. Kuře naporcujeme a podáváme obložené cibulkami a bylinkovou rýží. Bylinkovou rýži připravíme tak, že do klasicky připravené rýže zamícháme různé bylinky, např. kopřivy, bazalku, petrželku, pažitku.

Komentáře a dotazy…