Krůtí pečínka s mrkvovou rýží

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Maso osolíme a opepříme a pečeme ve vymazaném pekáčku asi hodinu, podléváme podle potřeby. Citronovou šťávu a kůru smícháme s medem, 2 lžícemi oleje, zázvorem a česnekem, směsí maso během pečení potíráme. V hrnci na zbylém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a rýži, přilijeme vývar, přikryjeme a asi 15 minut vaříme. Mrkev nakrájíme na tenké proužky a přidáme do rýže spolu s mletým koriandrem 5 minut před dovařením. Maso vyndáme a nakrájíme, podáváme s mrkvovou rýží. Na míse krůtí pečeni ozdobíme plátky limetky nebo citronu, a můžeme přizdobit i bylinkami.

Komentáře a dotazy…