Kroupové jelítko

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Uvařené vepřové maso nakrájíme na kostičky (asi 1/2cm), vařené vnitřnosti a kůži umeleme, oloupanou cibuli nastrouháme a orestujeme na oleji. V míse smícháme vařené kroupy s přecezenou krví, přidáme maso, vnitřnosti, kůži vývar, utřený česnek a osmaženou cibuli. Ihned osolíme, okořeníme a promícháme. Směsí plníme z jedné strany zašpejlovaná střívka. Naplněná jelítka zašpejlujeme i na druhé straně a dáme do vařícího vývaru nebo vody. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Když jelítko propíchneme špejlí a nevytéká z něj tekutina, je hotové. Uvařená jelítka opláchneme ve studené vodě a dáme na prkénko vychladnout. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře a dotazy…